Personale

Autentificare

Căutare Smart

Open Panel

Personale

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 De Nusu sunt legate cam toate amintirile mele de la CSU Brașov, din prima zi când la a 10-a manșă pe hornuri, se uita cu mila la antebrațele mele umflate si mă ajuta cu coarda, la o cățărare hibernala pe Milenei in Prăpastiile Urșilor - când a adus veselia si căldura strigând tare: Hai Soare Hai! - la turele de iarna din Bucegi și Fagaras pe colțari și pe schiuri.

 Nusu m-a încurajat sa trag și mai tare atunci când am fost uimit că l-am prins din urmă la traditionala tura de Tâmpa și m-a ajutat sa-mi depășesc stresul de cap de coardă in alpiniadele de vara cu calmul lui de nestrămutat. Datorita lui Nusu am făcut pasi mult mai mari decât speram in lumea alpina - iar sângele lui rece ne-a scos din multe situații grele. Nusu ajuta pe toți, fara excepție, iar simplul fapt de a fi în coarda cu el ne garanta reușita turei. 

 Nusule, mulțumesc pentru tot și îmi pare rău că nu am apucat să-ți spun toate astea la o bere. Credeam că ne vom povesti aventurile la bătrânețe, prin vreo cabana sau refugiu, sau de ce nu, printr-o noua tura. Drumul ți-a fost altul, ne vedem "dincolo", atunci când mi se termina ghemul și mie. 

 Rămas bun, prietene.

{fastsocialshare}

 

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Se pare că "proprietarul" trebuie să mă vândă. Au început să-mi cadă piese importante. După planetară (ligament) acum o bucșă (menisc) a crăpat; la cealaltă "roată". Nu mai vorbesc de computerul de bord reparat când eram încă aproape nou, și de "șasiul" (coloana vertebrală) ușor hâit și cu tampoanele (discuri intervertebrale) duse la bază. Combustibilul (sângele) circulă încă bine, deși cu ceva impurități (acid uric+ colesterol) dar farurile (ochii) nu mai luminează așa bine fără lentile. Să nu uit de senzorul audio care e înfundat din vremuri imemoriale. Nasol.  Deci să detaliem. 

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

 

E dimineață devreme, cam 07:00, și mă trezesc încă un pic năuc; mi-e frică să gândesc prea departe, mă tem de ce va urma, așa că mă concentrez pe lucrurile imediate: ies din cort, mă duc la apă să mă spăl, mă îmbrac de traseu, mă echipez, și reîncep să studiez descrierea sumară a traseelor din Suhard. Activitatea a luat amploare și la celelalte corturi, peste tot e o încrucișare de alpiniști mai mult sau mai puțini adormiți căutând haine, echipament, adunând corzi sau luând  micul dejun. Nea Mircea supraveghează ca o cloșcă activitatea trupei, ne tachinează cu miștourile de rigoare, și are grijă să radă conservele neatenților, cerând doar o "linguriță" pentru el. "Lingurița" lui avea diametrul de cca 7 cm și cred că ducea liniștit 300- 400 mg de hrană pe ea ....

Râsul sănătos a lui Geza mă scoate din concentrare, urmat imediat de replicile pe măsură ale lui Nușu și Ionuț  - cum naiba să mai poți să fii stresat când asemenea hohote vesele sunt prin jur ? Nu știu dacă au râs de mine - pare că nu - dar oricum încep să mă simt mai relaxat; la urma urmei, ei au de urcat trasee și mai grele, dar sunt fără griji ... .

Marius se aproprie să se uite și el pe schițele din mult răsfoita carte a lui W. Kargel - "Biblia" mea în materie de trasee de alpinism până atunci (și mulți ani după aceea). Descrierile nu sunt prea detaliate, dar am încercat să memorez schițele ce conțin elementele esențiale pentru identificarea regrupărilor și a liniei traseelor.  

Râsul dispare și devenim toți serioși când verificăm echipamentul - aici nu e loc de glumă sau de eroare. Nea Mircea ne urnește și, aliniați, coborâm încet către drumul auto, de unde fiecare ne îndreptăm spre zona unde erau amplasate primele trasee; fiecare echipă cu planul ei de bătaie, plan orchestrat de Nea Mircea pentru obținerea de punctaj cât mai bun. Începeam prima mea etapă de Alpiniadă de vară. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Vroiam să prezint doar o listă de piese muzicale ce mă impresionează mult, însă un spiriduș ... imaginar mi-a sucit mințile și am scris mai multe; multe povești; multe păreri; puține idei, da' fixe :)  

Dacă nu aveți ce face, intrați și savurați; dacă aveți ce face, intrați și mergeți direct la sfârșit. 

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

20130720_103110Recent comunitatea online s-a înfierbântat patriotard la o nouă realizare româneasca 100%, apărută din puțul gândirii legiuitorilor și ne-amendată până acum.
Este vorba de accesul în zone neamenajate/nemarcate în arii protejate - ce uneori se suprapun peste zone montane, unde se mai desfășoară și alte activități (nedistrugătoare) de către diverși munțomani trăsniți, ce se cațără pe trasee mai mult sau mai puțin abrupte prea expuse pentru a fi marcate pentru turism obișnuit. În traducere mai concretă, accesul în zone nemarcate ale ariilor protejate se pedepsește cu amenzi de vreo 3000-6000 RON. Punct.

Acuma, din păcate, scandalul n-a pornit de la aberația asta prost reglementată, ci de la "cireașa de pe tort", distrugerea a două refugii din zone nemarcate din Piatra Craiului, cu păreri diferite despre cauză: mână criminală, avalanșă, vânt, glonțul rece + plămânul cald, etc.; asta venind peste un set de amenzi în Piatra Craiului acordate "by the book" conform noii legi.

Imagini

Ultimele comentarii

 • Primul pas

  gabila 13.11.2013 20:03
  Super!!!!!!
   
 • Zillertal - HinterTux - schiind cu zeii - ian 2011

  Eu 03.07.2011 00:17
  Hei! mi-au placut povestile tale. :)) M
   
 • ANUNȚ - "Back to nature" ep.2 - Valea Albă

  Bogdan Avadanei 23.12.2010 17:01
  He he he, Long time no see !! Da, am început să (re)fac ce îmi place și ce știu (mai corect știam ;-) ...
   
 • ANUNȚ - "Back to nature" ep.2 - Valea Albă

  Andrei Miau 21.12.2010 03:24
  Bravo! I really enjoyed reading it ;) si in plus de asta ma bucur sa vad ca faci ceva ce multi nu mai ...

Ultimele evenimente

No events

Calendar Evenimente

Last month April 2020 Next month
M T W T F S S
week 14 1 2 3 4 5
week 15 6 7 8 9 10 11 12
week 16 13 14 15 16 17 18 19
week 17 20 21 22 23 24 25 26
week 18 27 28 29 30
Last month May 2020 Next month
M T W T F S S
week 18 1 2 3
week 19 4 5 6 7 8 9 10
week 20 11 12 13 14 15 16 17
week 21 18 19 20 21 22 23 24
week 22 25 26 27 28 29 30 31

MOVESCOUNT Button